luni, octombrie 14, 2013

Bolo de manteiga: Prăjitură cu unt / Butter Cake


Probabil cea mai simplă prăjitură pe care am pregătit-o pentru petrecerea at e., dar extraordinar de bună (pufoasă şi aromată), este această prăjitură portugheză cu unt.

BOLO DE MANTEIGA


  • 4 ouă
  • 150 g zahăr
  • 200 g unt
  • 200 g făină
  • 1 linguriţă praf de copt

Amestecăm făina cu praful de copt şi o cernem.
Topim untul pe foc sau in cuptorul cu microunde.



Separăm gălbenuşurile de albuşuri.
Batem bine gălbenuşurile cu zahărul, apoi adăugăm untul topit.





Încorporăm amestecul de făină.





Separat, batem albuşurile spumă şi le încorporăm în aluat, mai întâi o treime, apoi restul, amestecând uşor cu o spatulă sau o lingură de lemn.




Turnăm compoziţia într-o formă unsă cu unt şi tapetată cu făină şi o dăm la cuptor (preîncălzit la foc mediu), pentru circa 30 de minute. 



Când scobitoarea iese curată, putem să scoatem prăjitura din cuptor.


O răsturnăm pe un grătar şi o lăsăm să se răcească.


O putem servi simplă, cu zahăr pudră sau cu glazura preferată.




Poftă bună!





******************************************************************************************************

Probably the simplest cake that I made for my at e. party, but sooo good (fluffy and flavored), is this Portuguese butter cake.

BOLO DE MANTEIGA

  • 4 eggs
  • 150 g sugar
  • 200 g butter
  • 200 g flour
  • 1 teaspoon baking powder

We mix together the flour and the baking powder and sift them.
We melt the butter on the stove or in the microwave.
We separate the yolks from the whites.
We whisk the yolks with the sugar, then add in the melted butter.
We incorporate in the mixture the flour.
In a separate bowl, we whisk the whites until smooth and gently incorporate them in the batter, firstly a third, then the rest, using a spatula or a wooden spoon.
We pour the batter in a cake form, greased with butter and dusted with flour, and put it in the oven (preheated to medium heat) for about 30 minutes. When the toothpick comes out clean, we can remove the cake from the oven.
We overturn it on a wire rack and let it cool completely.
We can serve it simple, dusted with icing sugar or with our favorite frosting.

Enjoy!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu